500 g údeného kurčaťa
250 g údeného bravčového stehna
400 g pohánky
60 g sušených húb
150 g mangoldu
200 ml kyslej smotany
100 ml výpeku
2 zemiaky
2 zelené papriky
2 paradajky
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Úené bravčové stehno a údené kurča uvaríme
precedíme
vykostíme a nakrájame na menšie kusy. Nakrájané mäso dáme do hrnca s vodou a privedieme do varu. Keď je mäso napoly mäkké
pridáme nakrájané zemiaky
nastrúhaný mangold
nasekanú cibuľu a paradajky. Sušené huby namočíme do vody
precedíme a vložíme k mäsu. Ochutíme nasekaným cesnakom
mletou červenou paprikou
soľou a mletým čiernym korením. Medzitým zelené papriky opečieme
olúpeme
rozpolíme a zbavíme semien. Mäso i zeleninu tesne pred dovarením preložíme do hlinenej nádoby a polejeme šťavou z výpeku. Navrch uložíme opečené rozpolené papriky a zalejeme kyslou smotanou. Nádobu prikryjeme pergamenovým papierom a previažme hrubou niťou. V predhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 180 oC. Podávame teplé.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.