100 g nastrúhaného parmezánu
50 g masla
1000 ml mlieka (alebo vody)
250 g hrubej kukuričnej múky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
1 čajová lyžička soli.
Hrniec vypláchneme studenou vodou
nalejeme doň mlieko
pridáme soľ
nastrúhaný muškátový oriešok a maslo a pomaly privedieme do varu. Dávame pozor
aby sa mlieko neusadilo na dne hrnca
alebo aby neprihorelo. Namiesto mlieka môžme podľa chuti použiť aj zeleninový vývar. Potom však dáme menej soli. Za stáleho miešania pomaly vsypeme kukuričnú múku a dobre povaríme. Pozor
ak dostatočne nemiešame
polenta sa pripáli. Asi za 50 minút je hotová. Má vzniknúť hustá kaša.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.