Poliaky Menšie množstvo poliakov zhotovíme veľmi jednoducho. Obyčajný safalátkový prát
ktorý necháme trochu tuhší
ochutíme rascou a napĺňame do guľatých hovädzích čriev s priemerom 4 až 5 cm a viažme do safalátky po 100 až 120 g (surové). Úime ako safalátky. Ak chceme poliaky vyrobiť vo väčšom množstve
pridáme k hovädziemu mäsu i chudé bravčové mäso
pri miešaní nedávame veľa vody
ale viac omastíme mastným bravčovým mäsom. Prát nemiešame príliš jemný a ochutíme cesnakom
rascou a mletým čiernym korením.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.