200 g údeného bravčového mäsa
60 g slaniny
200 g fazule
200 g zemiakov
200 g kyslej kapusty
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 lyžica múky
pol cibule
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Fazuľu cez noc namočíme do vody. Na druhý deň ju precedíme
zalejeme čerstvou vodou a uvaríme domäkka. Osobitne uvaríme kyslú kapustu
zemiaky a mäso. Slaninu nakrájame na kocky a vytopíme. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak
zaprášime múkou
opečieme a podlejeme vodou. Cibuľový základ zmiešame s uvarenou fazuľou
zemiakmi a kyslou kapustou. Pridáme bobkový list a paradajkový pretlak
zalejeme vodou
privedieme do varu
osolíme a okoreníme. Chvíľu povaríme a odložíme zo sporáka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.