Polievka s mäsovými knedličkami 1500 ml mäsového vývaru (instant)
1 pór. Knedličky: 250 g mletého mäsa (bravčové
hovädzie)
1 vajce
1 polovica rožka z predchádzajúceho dňa
1 malá cibuľa
1 viazanička zelenej petržlenovej vňate
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.
Mäsový vývar pripravíme podľa návodu. Pečivo nakrájame nadrobno
zalejeme vodou a po chvíli vyžmýkame. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Z pečiva
mletého mäsa
vajca
cibule a nakrájanej petržlenovej vňate vypracujeme cesto. Ochutíme soľou
korením a trochou orieška. Z mäsového cesta sformujeme 16 malých guliek
ktoré vyvárame vo vriacej a osolenej vode 8 až 10 minút. Pór očistíme
nakrájame na kolieska a varíme asi 3 minúty v mäsovom vývare. Potom pridáme mäsové knedličky a posypeme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.