150 g údeného mäsa
120 g fazule
80 g koreňovej zeleniny
30 g cibule
30 g hladkej múky
40 g masti
voda
soľ.
Fazuľu deň vopred umyjeme a namočíme a na druhý deň varíme spolu s údeným mäsom. Očistenú zeleninu nakrájame a pridáme k fazuli a údenému mäsu. Z masti a múky pripravíme ružovú zápražku
pridáme nakrájanú cibuľu
opražíme
zalejeme vodou
prilejeme k uvarenej fazuli s mäsom
posolíme a všetko ešte povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.