150 g červenej repy
 200 g hovädzieho mäsa
 120 g kyslej kapusty
 100 g údenej klobásy
 50 g mrkvy
 30 g petržlenu
 200 ml kyslej lahôdkovej smotany
 1 cibuľa
 1 bobkový list
 celé čierne korenie
 soľ. 
            
                 	Do studenej osolenej vody dáme variť hovädzie mäso vcelku. Pridáme bobkový list a korenie. Varíme asi 30 minút. Červenú repu (cviklu) olúpeme a nakrájame na malé kocky. Kyslú kapustu nakrájame
 mrkvu
 petržlen a cibuľu očistíme. Po pol hodine všetko pridáme do polievky. 	Mäkké mäso vyberieme
 nakrájame a vložíme naspäť do polievky. Zjemníme smotanou.  	Podávame s čiernym chlebom. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.