200 g jelenieho (srnčieho) mäsa
40 g kostí
40 g mrkvy
80 g zeleru
40 g masla
2 vajcia
100 ml bieleho vína
1500 ml vody
1 menšia cibuľa
1 lyžica zelenej petržlenovej vňate
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme vínom (prípadne pivom). Mäso pomelieme
pridáme rozotreté maslo
vajcia
nadrobno nasekanú cibuľu
mleté korenie
nasekanú petržlenovú vňať a trochu strúhanky. Všetko spolu riadne premiešame a zo zmesi sformujeme menšie knedličky
ktoré uvaríme vo vývare. Dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.