100g sleziny
 100 g srdca
 50 g pečene
 20 g masti
 1 cibuľa
 100 g koreňovej zeleniny
 2 kelové listy
 1 pór
 5 g sušených húb
 1200 ml vývaru z kostí
 ďumbier
 muškátový oriešok
 zelená petržlenová vňať
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                 	Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno
 pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu
 kelové listy
 pór a huby. Všetko spolu opražíme
 zalejeme vývarom z kostí a krátko povaríme. 	Pridáme nakrájanú slezinu
 srdce
 pečeň
 osolíme a okoreníme mletým korením
 ďumbierom
 muškátovým orieškom a uvaríme domäkka.  	Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.