100g sleziny
100 g srdca
50 g pečene
20 g masti
1 cibuľa
100 g koreňovej zeleniny
2 kelové listy
1 pór
5 g sušených húb
1200 ml vývaru z kostí
ďumbier
muškátový oriešok
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno
pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu
kelové listy
pór a huby. Všetko spolu opražíme
zalejeme vývarom z kostí a krátko povaríme. Pridáme nakrájanú slezinu
srdce
pečeň
osolíme a okoreníme mletým korením
ďumbierom
muškátovým orieškom a uvaríme domäkka. Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.