2 jarabice
250 g zemiakov
100 g mrkvy
100 g bielej hlávkovej kapusty
30 g masti
zelená petržlenová vňať
1200 ml vody
celé čierne korenie
soľ.
Očistené a umyté jarabice vložíme do osolenej vody
okoreníme a uvaríme do polomäkka. Jarabice vyberieme
vykostíme
mäso nakrájame na malé kúsky
kosti vložíme naspäť do polievky a varíme ďalších 45 až 50 minút. Očistenú mrkvu a zemiaky nakrájame na malé kúsky
kapustu na tenké rezance a opražíme na masti. Zalejeme precedeným vývarom
pridáme nakrájané mäso a všetko dovaríme domäkka. Ochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.