Polievka z kačky 100 g kačacieho mäsa nakrájaného na kúsky
1 lyžica suchého sherry (môžme vynechať)
100 g zimného melóna nakrájaného na tenké plátky
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru
mrkva
2 jarné cibuľky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu zmiešaného s 1 lyžicou vývaru
1 lyžica oleja
1500 ml kuracieho vývaru
trochu Glutasolu (môžme vynechať)
mleté čierne korenie.
Cibuľu ošúpeme a opražíme na oleji 1 minútu. Pridáme ďumbier
mrkvu a mäso z kačky. Za stáleho miešania opražíme ďalšiu minútu. Pridáme melón a pražíme 1 až 2 minúty. Potom prilejeme vývar a pridáme ostatné suroviny. Varíme na miernom plameni asi 3 minúty až kým nie je polievka číra. Podávame ihneď. Tip: Podávať môžme s uvarenými rezancami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.