400 g zemiakov
1000 ml kyslého mlieka
2 vajcia
1 bobkový list
1 lyžica masti
30 g hladkej múky
soľ.
Zemiaky očistíme
nakrájame na malé kocky
zalejeme vriacou a osolenou vodou. Pridáme bobkový list a varíme do polomäkka. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku
ktorú primiešame k zemiakom a dovaríme. Keď sú zemiaky mäkké
primiešame rozšľahané kyslé mlieko a prehrejeme. Potom zavaríme rozšľahané vajcia. Dochutíme nadrobno nasekaným kôprom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.