4 až 6 mladých kalerábov
 40 g tuku
 40 g hladkej múky
 40 g ryž
 1200 ml hydinového vývaru
 zelená petržlenová vňať (kôpor)
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                 	Mladé kaleráby umyjeme
 očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Opražíme na horúcom tuku
 poprášime múkou a zalejeme trochou hydinového vývaru. Premiešame
 dolejeme zvyšný vývar
 osolíme
 okoreníme
 pridáme ryžu a uvaríme domäkka. Hotovú polievku dochutíme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
 prípadne čerstvým kôprom.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.