250 g mletého mäsa
50 g prerastenej údenej slaniny
150 g nastrúhaného parmezánu
200 ml smotany
200 ml červeného vína
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 stredne veľký zeler
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice olivového oleja
750 ml mäsového vývaru
1 čajová lyžička tymianu
1 čajová lyžička rozmarínu
zväzok zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Olivový olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú nadrobno. Pridáme mleté mäso a krátko opečieme. Cibuľu a papriky očistíme a nakrájame na tenké rezance. Zeler očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so soľou
spolu so zeleninou ho pridáme k opečenému mäsu a spolu opražíme. Primiešame paradajkový pretlak a zalejeme červeným vínom a mäsovým vývarom. Ochutíme tymianom a rozmarínom
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a prikryté varíme asi 25 minút. Pred podávaním opatrne primiešame smotanu a posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Nastrúhaný parmezán podávame osobitne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.