300 g teľacieho mäsa
 40 g hladkej múky
 2 lyžice oleja
 1 cibuľa
 1200 ml vývaru z mäsa (môž byť aj instant)
 Podravka (Vegeta)
 pažítka
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                 	Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Zaprášime múkou
 opražíme
 zalejeme trochou chladného vývaru a varíme asi 20 minút.  	Nakrájané a pomleté mäso zamiešame do polievky
 okoreníme korením a Podravkou
 osolíme a varíme ďalších 20 minút.  	Napokon polievku dochutíme nakrájanou pažítkou.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.