200 g pľúcok
 kyslá smotana
 maslo
 100 g koreňovej zeleniny
 cibuľa
 cesnak
 múka
 ocot
 voda
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                 Pľúcka varíme v osolenej vode so zeleninou
 cesnakom a cibuľou. Po uvarení všetko spolu pomelieme čo najjemnejšie. Pomletú zmes dáme do vývaru a zahustíme kyslou smotanou a múkou. Povaríme a dochutíme podľa chuti mletým čiernym korením
 octom a maslom.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.