500 g držiek
40 g údenej slaniny
mrkva
cibuľa
20 g múky
40 g masti
zelená petržlenová (alebo zelerová vňať)
soľ.
Očistené držky varíme. Počas varenia vodu trikrát vymeníme. Úenú slaninu nakrájame na drobné kocky
ktoré rozškvaríme s masťou. Ku slanine pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a mierne opražíme. Potom pridáme vývar z držiek
osolíme a povaríme. Nakoniec pridáme na zahustenie malé množstvo múky. Nakrájané držky a uvarenú a nakrájanú zeleninu dáme do vývaru a spolu varíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.