250 g teľacieho mäsa
100 ml mlieka
1 žĺtok
1 karfiol
50 g vylúpaného hrášku
1 malá cibuľa
20 g hladkej múky
20 g masti
mletý muškátový kvet
zelená petržlenová vňať
soľ.
Celé mäso vložíme do osolenej vody
pridáme cibuľu a uvaríme domäkka. Z masti a múky pripravíme zápražku
trocha ju rozriedime vychladnutým vývarom
precedíme
vlejeme do polievky a premiešame. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol
hrášok a dovaríme. Krátko pred dovarením primiešame žĺtok rozšľahaný v mlieku. Mäso z polievky vyberieme
nakrájame nadrobno a vložíme naspäť do polievky. Nakoniec dochutíme mletým muškátovým kvetom a zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.