200 g teľacieho mozočka
1 žĺtok
100 ml mlieka
30 g masti
1 cibuľa
100 g zeleninovej zmesi (mrkva
zeler
karfiol
kaleráb)
20 g hladkej múky
1200 ml vývaru z kostí
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Mozoček na chvíľu vložíme do vriacej vody
potom ho vyberieme a odblaníme. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme nasekaný mozoček a dobre opražíme. Vo vývare z kostí uvaríme očistenú zeleninu nakrájanú na kolieska
múku opražíme nasucho
jemne zalejeme chladným vývarom
rozmiešame a precedíme do polievky. Pridáme opražný mozoček
povaríme
precedíme a mozoček spolu so zeleninou prelisujeme do polievky. Okoreníme
prilejeme mlieko
v ktorom sme rozmiešali žĺtok a ochutíme nadrobno nakrájanou pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.