300 g pštrosieho krku
180 g koreňovej zeleniny
1 lyžica paradajkového pretlaku
100 ml červeného vína
250 ml vody
100 ml oleja
40 g múky
1000 ml mäsového vývaru (bujón)
50 ml madeiry
mletá sladká paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Pštrosí krk opečieme na polovici oleja a koreňovej zeleniny. Zalejeme červeným vínom
pridáme paradajkový pretlak a vodu. Krk dusíme domäkka. Vyberieme krk
mäso vykostíme a nakrájame. Zvyšnú polovicu oleja zohrejeme v inom hrnci
pridáme múku a za stáleho miešania opražíme
zalejeme hovädzím vývarom a pridáme koreňovú zeleninu. Polievku dochutíme paprikou
korením
soľou
madeirou a pridáme mäso z pštrosieho krku. Podávame s čerstvou bagetou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.