Cesto: 350 g múky
1 kypriaci prášok
1 vajce
220 g Palmarinu
120 g cukru
1 vanilka
1 citrón (šťava aj s kôrou)
2 tabuľky čokolády
džem (podľa chuti)
Krém: 200 g práškového cukru
3 žĺtky
1 postrúhaná čokoláda
100 g pomletých orieškov
tuhý sneh z 3 bielkov
Cesto: Z múky
kypriaceho prášku
vajca
Palmarínu
cukru
citrónovej šťavy
čokolády a vanilky vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve časti. Prvú časť dáme na plech a potrieme džemom. Na to dáme krém. Zakryjeme druhým cestom
popicháme vidličkou a pri miernej teplote upečieme. Pred podávaním posypeme vanilkou.
Krém: Práškový cukor vymiešame dopenista so žĺtkami. Pridáme postrúhanú čokoládu
pomleté oriešky a sneh z bielkov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.