400 g paradajok
150 g šampiňónov
2 póry
150 g masla
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 malá konzerva bielej fazule
majorán
kajenské korenie. Vývar: 750 g hovädzieho mäsa na guláš
100 g slaniny
30 g masla
150 g sušených húb
250 ml červeného vína
3 polievkové lyžice suchého scherry
1 veľká cibuľa
1000 ml mäsového vývaru (instant)
250 ml horúcej vody
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Sušené huby prepláchneme horúcou vodou
dáme do misy
zalejeme vodou
pridáme sherry a necháme na 30 minút napučať. Mäso na guláš umyjeme
utrieme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na malé kúsky. Očistenú cibuľu umyjeme a nakrájame. Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo
pridáme slaninu a opražíme. Slaninu vyberieme z hrnca a dáme do misy. Mäso opražíme po častiach. Pridáme cibuľu a krátko spolu popražíme. Pridáme slaninu rozriedenú vínom a s pripraveným vývarom. Namočené huby pridáme aj s tekutinou
v ktorej sa močili. Prikryté varíme na minime asi 1 a pol hodiny. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Paradajky ponoríme na desať minút do vriacej vody
olúpeme
vyberieme jadrovník a nakrájame. Umyté šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtinky. Umytý pór nakrájame na kolieska a opražíme na masle spolu so šampiňónmi. Pridáme paradajkový pretlak
podlejeme červeným vínom a dusíme asi 5 minút. Fazuľu zlejeme
prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Paradajky
šampiňóny
fazuľu
pór a majorán pridáme do hrnca k polievke a všetko necháme vrieť ešte 10 minút. Ochutíme soľou a kajenským korením.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.