400 g bravčovej pečene
4 lyžice bravčovej masti
1 cibuľa
majoránka
4 lyžice strúhaného syra (oštiepok)
8 zemiakových placiek
mleté čierne korenie
soľ.
Upravenú bravčovú pečeň osušíme a nakrájame na rovnomerné rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti. Pridáme pripravenú pečeň
okoreníme a rýchle opečieme. Mierne podlejeme vodou
prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka. Hotovú pečienku dochutíme v prstoch rozdrveným majoránom. Pripravíme väčšie zemiakové placky a rozdelíme na ne pečienku. Každú preložíme napoly a posypeme strúhaným syrom. Posolíme až pred podávaním.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.