600 g bravčových kotliet
100 g údenej slaniny
200 g čerstvých húb
4 paradajky
rasca
olej
mleté čierne korenie
soľ.
Bravčové kotlety vykostíme a naklepeme. Okoreníme
osolíme a opražíme na oleji. Očistené huby nakrájame na plátky a posypeme drvenou rascou. Udusíme domäkka a obložíme nimi pripravené mäso. Prekladáme čerstvými paradajkami nakrájanými na hrubšie plátky
upražnou prerastenou údenou slaninou a udusenými hubami. Príprava zemiakových guľôčok: Olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode
prelisujeme ich
zmiešame s múkou
maslom a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Formujeme guľky
ktoré obaľujeme vo vajíčku a v strúhanke. Vyprážame na masti. Podávame s vypražnými zemiakovými guľôčkami alebo čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.