Táto klobása je veľmi vhodná na varenie. Použijeme 20 kg hovädzieho mäsa
odblaníme a najemno pomelieme. Pridáme 10 kg prerasteného bravčového mäsa (odrezky
bôčik). Bravčové mäso nakrájame na drobné kocky
pomiešame s hovädzím a okoreníme. Dáme primerané množstvo soli
trochu sanitry
60 g rasce
6 strúčikov cesnaku
mäso znovu premiešame a pomelieme na 6 mm mreži. Plníme do bravčových čriev
napárkujeme na párky dlhé 25 cm. Úime pri miernej teplote.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.