250 ml mlieka
 250 ml smotany na šľahanie
 3 žĺtky
 1 čajová lyžička masla
 1 lyžica pomarančového likéru
 50 g lúpaných mandlí nakrájaných na rezančeky
 1 pomaranč
 4 plátky bielej žlatíny
 2 lyžice vody
 140 g cukru. Omáčka: 40 g jemnej horkej čokolády
 1 a pol lyžice sladkej smotany.
            
                 Do vody dáme asi 80 g cukru a v mikrovlnej rúre karamelizujeme 2 minúty 45 sekúnd pri výkone 600 W. Pridáme mandle a dobre zamiešame.  Veľký kus alobalu potrieme maslom a natrieme naň mandľovú masu. Keď krokant vychladne
 valčekom alebo tĺčikom ho roztlčieme na omrvinky. Pomaranč umyjeme horúcou vodou
 kôru ostrúhame a šťavu vytlačíme. Žĺtky
 zvyšný cukor
 pomarančovú kôru a šťavu vyšľaháme do peny.  Mlieko zohrievame 2 minúty pri výkone 600 W. Za stáleho miešania pridáme vaječnú penu. Varíme 2 minúty pri výkone 500 W
 kým nevznikne krém. Želatínu vložíme do studenej vody a necháme trocha napučať. Potom ju dobre vytlačíme a spolu s pomarančovým likérom
 za stáleho miešania
 rozpustíme v ešte teplom kréme. Jemne rozdrvený krokant zamiešame do vychladnutého krému. Vyšľaháme tuhú šľahačku a zapracujeme do krému. Krém naplníme do ozdobných misiek a vložíme do chladničky
 aby stuhol. Čokoládu na omáčku polámeme na kúsky a spolu so smotanou dáme do misky. Ohrievame 15 sekúnd
 kým sa neroztopí.  Pred podávaním misky s krémom na chvíľu ponoríme do horúcej vody
 krém vyklopíme na taniere a oblejeme čokoládovou polevou.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.