4 rezne zo sviečkovice alebo z roštenky. Plnka: 50 g masla
2 lyžice pomarančovej šťavy
50 g nasekaných mandlí
50 g vlašských orechov
50 g hrozienok
kôra z 1 pomaranča a z polovice citróna
50 g strúhanky
soľ. Na grilovanie: 100 g masla
šťava z 2 pomarančov a z 1 citróna.
Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežme tak
aby sme otvor mohli vyplniť plnkou
ktorú si pripravíme z masla
nastrúhanej pomarančovej a citrónovej kôry
nasekaných alebo nastrúhaných mandlí
orechov
hrozienok a zo strúhanky. Plnku osolíme
rozriedime pomarančovou šťavou a premiešame. Naplnené otvory v rezoch uzavrieme špáradlami a stejky grilujeme v rozpálenom masle z každej strany asi 4 minúty. Každú stranu stejku potrieme pred grilovaním pomarančovou a citrónovou šťavou. Z hotových stejkov odstránime špáradlá. Podávame zo zemiakovou kašou
ozdobené mesiačikmi pomaranča.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.