2000 g póru
30 g masla (margarínu)
250 ml mäsového vývaru (instant)
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 160 ml smotany na šľahanie
40 g masla
250 ml suchého bieleho vína
3 až 4 lyžice maizeny
160 ml mäsového vývaru
2 cibule
trochu cukru
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Pór očistíme a umyjeme. Povaríme 1 minútu vo vriacej a osolenej vode. Zlejeme a opláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať. Na panvici rozpustíme maslo a pór na ňom vcelku opražíme. Podlejeme mäsovým vývarom (prípadne vodou) a zakryjeme. Dusíme 10 až 15 minút. Cibuľu olúpeme
nadrobno nakrájame a upražíme na masle dozlata. Prilejeme víno
vývar a smotanu na šľahanie. Necháme prevrieť
zahustíme maizenou
ktorú sme premiešali s trochou studenej vody. Dochutíme soľou a korením. Petržlenovú vňať nadrobno nakrájame a vmiešame do hotovej omáčky. Podávame podliate omáčkou s varenými zemiakmi s maslom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.