Úené mäso
vajcia
syr
400 g póru
400 g zemiakov
strúhanka
soľ.
Očistený pór nakrájame na kúsky dlhé 2 cm
uvaríme v malom množstve slanej vody a precedíme. Do ohňovzdornej sklenej misy dobre vymastenej tukom dáme vrstvu na kolieska nakrájaných zemiakov uvarených v šupe
vrstvu slaniny nakrájanej na malé kocky
vrstvu údeného mäsa (alebo šunky) a nakoniec vrstvu póru. Polejeme vajcom ušľahaným ako na pražnicu
navrch naukladáme kúsky masla
posypeme strúhankou a strúhaným syrom a v stredne vyhriatej rúre zapečieme. K jedlu podávame hlávkový alebo paradajkový šalát.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.