400 g póru
60 g ementálu
100 ml mlieka
1 lyžica masti
30 g hladkej múky
2 žĺtky
1 lyžica nasekaného kôpru
mletá rasca
soľ.
Očistený pór uvaríme v osolenej vode spolu s mletou rascou. Precedíme
pretrieme cez sito a rozmiešame s mliekom. Z masti a múky pripravíme zápražku. Rozriedime ju trochou studenej vody
povaríme a pridáme k póru. Krátko povaríme. Potom pridáme rozšľahané žĺtky
nasekaný kôpor a nastrúhaný eidam.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.