4 bravčové kotlety po 200 g
100 g varenej šunky
150 g nastrúhaného parmezánu
250 ml bieleho vína
1 konzerva olúpaných paradajok
1 konzerva zeleného hrášku
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
pol šálky múky
pol šálky olivového oleja
250 ml mäsového vývaru
zväzok oregana
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Kotlety osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. Olej rozpálime na panvici a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Pridáme nasekanú cibuľu a krátko opražíme. Prilejeme biele víno a mäsový vývar. Olúpané paradajky aj s nálevom prepasírujeme cez sito k mäsu. Pridáme nasekaný cesnak a nasekané oregano. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 40 minút. Nakoniec pridáme šunku nakrájanú na tenké prúžky a odkvapkaný hrášok. Zohrejeme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom a ochutíme cukrom. Kotlety upravíme na taniere
polejeme omáčkou a posypeme nastrúhaným parmezánom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.