1 kg zemiakov
100 g masla
300 g polohrubej múky
hrsť postrúhaného parmezánu
soľ
muškátový orech
Tento recept mám od talianskeho šéfkuchára.
Zemiaky uvaríme v šupke pričom dávame pozor aby sa nerozvarili. Ešte teplé ich ošúpeme a dvakrát pretlačíme
aby v nich neboli hrudky. Medzitým necháme rozprustiť maslo
ktoré zamiešame so žĺtkami a vylejeme do zemiakov. Žĺtka by mali mať izbovú teplotu. Pridáme soľ
muškátový orech a hrsť parmezánu. Túto zmes zľahka zmiešame a postupne podľa potreby pridávame múku. Cesto spracujeme rukami len jemne
aby gnocchi neboli potom gumové a tiež nepridávame zbytočne veľa múky. Cesto posypeme múkou
rozdelíme na tretiny
každú rozvaľkáme asi na 1cm hrúbku.Nožíkom oddeľujeme tenké pásiky a vidličkou z nich krájame kocočky.
Gnocchi dáme do vriacej osolenej vody a vyberáme
keď vyplávajú na povrch. Na pekáči pokvapkáme trochou olivového oleja
aby sa nelepili. Podávame so syrovou omáčkou alebo ragu. Dobrú chuť!
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.