450 g dlhozrnnej ryž (alebo ryž Patna)
štvrť čajovej lyžičky Glutasolu
2 lyžice oleja
soľ.
Ryžu umyjeme v 5 dávkach chladnej vody. Necháme ju odkvapkať a nasypeme na veľkú panvicu. Pridáme toľko studenej vody
aby siahala 2.5 cm nad povrch ryž. Uvedieme ju do varu
raz zamiešame a znížime teplotu tak
aby sa pomaly varila na miernom plameni. Prikryjeme a zvoľna varíme asi 7 minút
až sa voda úplne vsiakne a ryža je sypká
nadýchaná a len natoľko priľnavá
aby sa dala naberať jedacími paličkami. (Ak treba povaríme ju o niečo dlhšie.) Ryžu rozložíme na podnos a necháme vychladnúť. Posypeme ju Glutasolom. Vo veľkej panvici na vyprážanie rozpálime olej a ryžu naň nasypeme. Za stáleho miešania ju pražíme asi 2 minúty. Podľa chuti ju osolíme
miešame a pražíme ešte ďalšie 2 minúty.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.