450 g hovädzieho filé nakrájaného na rezance dlhé 2.5 cm. Marináda: 1 bielok
1 lyžica kukuričného škrobu
1 čajová lyžička jedlej sódy
1 lyžica oleja. Koreniny a pochutiny: 1 čajová lyžička vína Šao-sing
1 malá cibuľka olúpaná a nakrájaná na hrubšie kolieska
2 jarné cibuľky rozkrojené po dĺžke
2 póry - iba biela časť
nakrájané na kúsky dlhé 4 cm
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička Glutasolu
1 čajová lyžička sójového oleja
olej na oprážanie
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli.
Marinovacie prísady zmiešame s mäsovými rezancami. Necháme asi 20 minút marinovať. V malej miske zmiešame všetky koreniace prísady. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a vložíme doň hovädzie mäso. Znížime teplotu a za stáleho miešania oprážame asi 5 minút. Mäso vyberieme a olej uschováme na ďalšie použitie. Zohrejeme wok
pridáme 2 lyžice čerstvého oleja a cibuľu s pórom pražíme a miešame asi 2 minúty. Pridáme koreniacu zmes a hovädzie mäso
miešame a pražíme asi 2 minúty. Povrch pokvapkáme sezamovým olejom a dobre premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.