450 g ryžových rezancov
100 g uvareného kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
50 g olúpaných kreviet
50 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky)
2 nasekané listové stopky zeleru
50 g nasekaného póru
2 jarné cibuľky (nakrájané nadrobno)
2 lyžice sójovej omáčky
3 lyžice oleja
4 lyžice vývaru.
Ryžové rezance namočíme na asi 10 minút do horúcej vody. Necháme ich dobre odkvapkať. Vo woku rozpálime polovicu oleja. Pridáme kuracie mäso
krevety
bambusové výhonky
zeler
pór a jarnú cibuľku a za stáleho miešania oprážame asi 3 minúty. Prilejeme vývar
podľa chuti ho osolíme a okoreníme. Pomaly varíme asi 2 minúty na miernom plameni
potom kurča a zeleninu osušíme. Rozpálime zvyšujúci olej
vložíme doň ryžové rezance
miešame a pražíme asi 1 minút. Pridáme sójovú omáčku a vmiešame kuracie mäso so zeleninovou zmesou. Spoločne povaríme asi 3 minúty. Ihneď podávame. Ku kurčaťu možno pridať varené krevety.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.