450 g vykostených (nadrobno nasekaných kuracích pÅ•s)
6 húb (nakrájaných na plátky)
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
450 g čínskej bielej kapusty (nakrájanej na kúsky veľké 2.5 cm)
štipka jedlej sódy
1 lyžica kukuričného škrobu
1 cibuľa (olúpaná a nahrubo nasekaná)
štvrť čajovej lyžičky sezamového oleja
1 lyžica oleja
štipka Glutasolu (môžme vynechať)
2 lyžice oleja
pol čajovej lyžičky octu
pol čajovej lyžičky cukru
1 lyžica vody
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
štvrť čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
štvrť čajovej lyžičky sezamového oleja
3 lyžice kuracieho vývaru
1 čajová lyžička Glutasolu (nie je nevyhnutný).
Kapustu umyjeme a sparíme vriacou vodou so štipkou jedlej sódy. Necháme ju dobre odkvapkať. Zmiešame koreniace prísady. Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Cibuľu
ďumbier
huby a kurča pražíme asi 3 minúty. Prilejeme vývar a povaríme asi 5 minút. Zmiešame dokopy prísady do omáčky a nalejeme ich na kurča. Povaríme asi 2 minúty. Ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.