Niekoľko čerstvých smrčkov očistíme
najprv ich niekoľkokrát premyjeme v teplej
potom v chladnej vode
dáme na dierkovanú naberačku odtiecť a osušíme. Smrčky nakrájame na kúsky a dusíme na masle
kým sa neodparí šťava. Potom ich zalejeme 2 lyžicami horúcej bešamelovej omáčky. Dno šálky vytrieme cesnakom
pridáme 7 až 8 vajec
nakrájanú petržlenovú vňať
muškátový orech a trocha masla. Masu mierne ušľaháme. Na panvici zohrejeme maslo
vlejeme vajcia a urobíme riedku pražnicu. Na pražnicu rozložíme plnku zo smrčkov
skrútime ju preložíme na podlhovastú misu. Pražnicu ozdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.