7 vajec
40 lesných jahôd
2 lyžice sladkej smotany
trochu masla
2 lyžice rumu
vanilka
pomarančová kôra
2 lyžice kryštálového cukru
soľ.
Vyberieme 20 pekných jahôd. Každý plod rozdelíme na 4 časti
uložíme do misky s cukrom
pomarančovou kôrou
2 lyžicami rumu a dáme do chladničky. Ostatné jahody prelisujeme cez sito
posypeme cukrom a v inej šálke uložíme do chladničky. Do ďalšej misky vlejeme vajcia
pridáme kryštálový cukor
surovú sladkú smotanu
trochu masla
soli a rozhabarkujeme. Na panvici zohrejeme maslo
pridáme ušľahané vajcia a vidličkou pomiešame. Keď sa pražnica začne oddeľovať od panvice
podvihneme ju a naplníme nakrájanými jahodami. Pražnicu rýchlo prenesieme na podlhovastú misu
pekne ju sformujeme
posypeme cukrom
vanilkou a pomarančovou kôrou
uhladíme rozpálenou žleznou lopatkou alebo širokým nožom
aby vznikla glazúra
a obložíme jahodovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.