Masliaky (vyberieme iba huby s najmenšími klobúčikmi) očistíme
v servítke usušíme
nadrobno nakrájame
posolíme a necháme postáť v hlinenej šálke. Po 30 minútach necháme odkvapkať
preložíme na panvicu so zohriatym maslom alebo olivovým olejom. Zohrejeme a odstavíme. Dno hlinenej šálky vytrieme nadrobno nakrájaným cesnakom
vlejeme 8 vajec
dobre rozhabarkujeme
pridáme nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a niekoľko rozdrobených chmeľových hlávok. Na panvici zohrejeme pripravené masliaky
pridáme vajcia. Masu na silnom plameni ušľaháme vidličkou alebo metličkou a necháme mierne zhustnúť. Hotovú pražnicu preložíme na podlhovastú misu
sformujeme ju a okraje polejeme ľubovoľnou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.