750 g mrazeného rybieho filé
125 g pokrmového tuku
75 g hladkej múky
125 g strúhanky
1 vajce
100 ml mlieka
20 ml bieleho vína
zelená petržlenová vňať
citrón
mleté čierne korenie
soľ.
Rybie filé nakrájame na porcie
osolíme
pokoreníme
posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou
potom poukladáme do kameninovej nádoby
pričom každú porciu pokvapkáme citrónom a vínom. V tejto marináde necháme filé 12 hodín odležať. Takto pripravené a preležané filé obalíme v múke a vo vajciach
ktoré sme rozšľahali s mliekom
v strúhanke a vyprážame na rozpálenom tuku po oboch stranách dočervena.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.