500 g bravčového mäsa
údená klobása
500 g kyslej kapusty
100 g údenej slaniny
400 ml smotany
250 g ryž
cibuľa
5 až 6 lyžíc masti.
Kyslú kapustu s cibuľou dusíme na masti. Mäso pomelieme a udusíme na masti s cibuľou. Ryžu tiež udusíme. Potom dáme do nádoby po vrstvách najprv údenú slaninu nakrájanú na plátky
na to vrstvu kapusty
potom mäso pomiešané s ryžou a údenú klobásu nakrájanú na tenké kolieska. Polejeme smotanou
zase dáme vrstvu kyslej kapusty
mäso
ryžu atď. Navrch dáme kyslú kapustu a polejeme smotanou. Dáme do rúry a asi pol hodiny necháme piecť pri miernej teplote.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.