100 g šunky (alebo údeného mäsa)
400 ml smotany
5 vajec
10 zemiakov
50 g masla
strúhanka.
Zemiaky uvaríme v šupke
olúpeme ich a nakrájame na kolieska. Vajcia uvaríme natvrdo
olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Šunku alebo údené mäso nakrájame nadrobno. Pekáč vymastíme a posypeme strúhankou. Na spodok dáme vrstvu zemiakov
plátky vajec
polejeme smotanou a znovu dáme vrstvu zemiakov a niekoľko lyžíc smotany. Potom dáme vrstvu mäsa
zemiakov a vajec a takto pokračujeme ďalej. Nakoniec všetko polejeme smotanou
posypeme strúhankou a navrch dáme kúsky masla. V rúre upečieme dočervena. Podávame s čerstvou zeleninou podľa sezóny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.