400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
100 ml dezertného vína
200 ml kyslej smotany
2 lyžice sterilizovaného hrášku
1 zeleninová paprika
40 g tuku
vývar z kostí
citrónová šťava
nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne
osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Pridáme zelenú papriku bez jadrovníka nakrájanú na rezance
podlejeme vývarom z kostí a udusíme domäkka. Keď je mäso mäkké
šťavu vydusíme na tuk
zalejeme vínom a zohrejeme. Potom primiešame smotanu
hrášok a petržlenovú vňať. Podávame s kysnutou knedľou alebo dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.