400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
2 lyžice dezertného červeného vína
1 čajová lyžička horčice
30 g hladkej múky
40 g tuku
vývar z kostí
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne
naklepeme a kraje narežme
aby sa mäso počas prípravy neskrútilo. Osolíme
okoreníme
potrieme horčicou
opražíme v rozpálenom tuku
podlejeme vývarom z kostí a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
opražíme
zalejeme trochou chladného vývaru
premiešame a povaríme. Dáme naspäť mäso
pokvapkáme vínom a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.