400 g teľacieho mäsa zo stehna
50 g šampiňónov
50 g šunky
4 vajcia
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
2 lyžice paradajkového pretlaku
40 g tuku
2 lyžice oleja
vývar z kostí
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne a naklepeme. Okraje narežme
osolíme
okoreníme a opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Pokvapkáme vývarom z kostí a domäkka udusíme. Osobitne opražíme na oleji nakrájané očistené šampiňóny a na tenké plátky narezanú šunku. Zmes rozdelíme na 4 časti
každú zalejeme rozšľahaným vajcom a upražíme omeletu. Na každú dáme 1 rezeň
pokvapkáme kyslou smotanou a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.