400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
100 g údeného syra
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
1 lyžica kečupu
4 cibule
40 g tuku
1 lyžica masti na vymastenie misy
vývar z kostí
oregano
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na rezne
naklepeme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Cibuľu nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme masťou
pridáme časť nakrájanej cibule a opečené rezne. Navrch dáme kolieska cibule
podlejeme vývarom a zakryjeme. Dusíme vo vyhriatej rúre domäkka. Potom odokryjeme
šťavu vydusíme na tuk
posypeme nastrúhaným údeným syrom a zapečieme. Potom pokvapkáme smotanou a kečupom
dochutíme oreganom a ešte chvíľu zapekáme. Podávame s opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.