50 g teľacieho mäsa (predné) bez kostí
150 g bravčového mäsa (predné) bez kostí
150 g hovädzieho mäsa (predné) bez kostí
1 vajce
75 g žmlí
25 g nastrúhanej žmle
75 ml vody
60 g tuku
15 g hladkej múky
40 g cibule
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené mäso pomelieme
pridáme namočenú
pomletú žmľu
cibuľu
soľ
korenie
strúhanú žmľu
vajcia a vypracujeme. Urobíme karbonátky
ktoré opekáme po obidvoch stranách na rozpálenom tuku. Zostatok potom zaprášime múkou
múku popražíme
rozriedime vodou
rozšľaháme
prevaríme
dosolíme
vložíme rezne a ešte asi 10 minút povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.