300 g mletého pštrosieho mäsa
pol hlavy bielej kapusty
pol kocky masoxu
600 g zemiakov nakrájaných na hranolky
3 lyžice oleja
500 ml vody
4 nakrájané cibule
1 strúčik rozotretého cesnaku
celá rasca
mletá paprika
karí korenie
muškátové korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Bielu kapustu najemno nakrájame a krátko oparíme. Na panvici rozpálime olej a opečieme mleté mäso. Pridáme cibuľu
cesnak a pečieme ešte asi 5 minút. Pikantne dochutíme paprikou
muškátom
karí
soľou a korením. Pridáme vodu a masox a krátko povaríme. Do vymasteného pekáča dáme kapustu a zalejeme šťavou z mletého mäsa. Nakoniec poukladáme na pekáč ešte hranolky a posypeme rascou a čiernym korením. Pekáč prikryjeme pokrievkou. Pečieme v predhriatej rúre pri vysokej teplote asi 1 hodinu. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.