250 ml pštrosieho vajca
250 g masla
250 g cukru
250 g múky
125 ml mlieka
100 g nahrubo mletých lieskových orieškov
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor.
Maslo
cukor
vajce a vanilkový cukor miešame až do vytvorenia krémovitej hmoty. Pridáme za stáleho miešania mlieko
múku a prášok do pečiva. Na záver primiešame lieskové oriešky. Hmotu dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča a pečieme pri strednej teplote 50 až 60 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.