1 pohár nasekanej pštrosej pečene
3 plátky údenej slaniny
2 čajové lyžičky masla
štipka tymiánu
1 bobkový list
3 lyžice Weinbrand alebo Sherry
mleté čierne korenie
soľ.
Slaninu opečieme na panvici bez tuku. Slaninu vyberieme a na tej istej panvici opečieme pečeň na miernom plameni. Pridáme tymián
bobkový list
korenie
soľ a ďalej pečieme 3 až 4 minúty. Vmiešame Weinbrand alebo Sherry
vyberieme bobkový list a rozotrieme na kašovitú hmotu. Naplníme malé namastené paštétové formičky a pokvapkáme rozpusteným maslom. Paštétu dáme do chladničky až do úplného vychladnutia. Podávame ako predjedlo s celozrnným chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.